Team

Ana Bertolino

Kao stipendistica Grada Kaštela završila sam Prvu gimnaziju u Splitu, a zahvaljujući odličnim rezultatima na prijemnim ispitima za hrvatski, engleski i talijanski jezik, mogla sam samostalno odabrati koji ću od tri navedena jezika studirati te sam se opredijelila za Studij anglistike i talijanistike na Filozofskom fakultetu pri Sveučilištu u Splitu. Tu mi je dodijeljena Rektorova nagrada i titula magistre engleskog i talijanskog jezika i književnosti. Iako sam na studiju odabrala opći, prevoditeljski smjer, pored znatnog iskustva u prevođenja stručnih i književnih tekstova, imam i dugogodišnje iskustvo u privatnom podučavanju odraslih i djece svih uzrasta, a prije dolaska u Centar, engleski i talijanski jezik predavala sam u učionicama osnovnih škola u Kaštel Sućurcu, Gomilici i Novom. Strani jezici, kao i podučavanje istih, zanimaju me jer vjerujem kako su ulaganje u vlastito obrazovanje i upoznavanje drugih kultura i običaja odlično oruđe za stvaranje društveno i ekološki osviještenih, zrelih, znatiželjnih, inteligentnih, odgovornih i tolerantnih pojedinaca koji u svojim srcima nemaju mjesta za mržnju ili predrasude. Razmjena znanja i iskustava, vjerujem, vode do dijaloga, samospoznaje i napretka.


Kristina Bradarić

Diplomirala sam pri Filozofskom fakultetu u Zadru Engleski jezik i književnost i sociologiju 2009. godine. Nakon završetka studija predajem u mnogim osnovnim i srednjim školama, a prije dolaska u Centar radim pri Medicinskom fakultetu kao dio tima internacionalnog programa studija medicine na engleskom jeziku. Privatno se bavim i prevođenjem raznovrsnih tekstova. Nakon početnog rada u Centru, postajem i stručni voditelj nastavnog dijela 2016. godine. Pohađam seminare i radionice u svrhu stručnog usavršavanja. Vjerujem da je ulaganje u sebe trajna investicija te sve one u kojima postoji želja za daljnjim obogaćivanjem vlastitog znanja volim motivirati kroz ležeran, ali dinamičan i zanimljiv rad u učionici.


Ankica Jurić

Rođena sam 1987. godine u Brčkom. Školovanje započinjem u Njemačkoj, a završavam ga na Sveučilištu u Zadru 2012. godine. Odabirem nastavnički smjer njemačkog jezika i književnosti i pedagogije. Ljubav prema čovjeku i jeziku kao iskonske čovjekove potrebe motivirala me za rad s ljudima svih dobnih skupina. Cilj mi je potaknuti kreativnost učenika te odgajati za toleranciju prema drugima i drugačijima. U središtu moga pristupa nastavi je čovjek kao biće koje uči. Radim u Centru znanja. U svakom polazniku tražim i potičem malo “Pričalo” koje se krije u svakome od nas i koje govori sve jezike.


Ana Mijan

Završila sam gimnaziju Natko Nodilo u Splitu. Diplomirala sam engleski jezik i književnost i talijanski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Magistrirala sam na sveučilištu Barrington u SAD-u i stekla titulu Master of Business Administration /MBA/. Kao profesor i predavač sudjelovala sam na brojnim seminarima i konferencijama u Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj, Francuskoj, Engleskoj, SAD-u i Italiji. Znanje iz područja menadžmenta i marketinga usavršila sam pohađajući vrhunske specijalističke tečajeve na institutu u Norwichu /ELT Management/ i seminare tvrtke Doxtus o strateškom menadžmentu, primijenjenom marketingu i istraživanju tržišta. U Centru sam radila kao profesor engleskog i talijanskog jezika, voditelj engleske katedre, ovlašteni ispitivač udruge Accademia Italiana di Lingua - Firenze te kao ravnatelj. Uvijek sam spremna za promjene i stjecanje novih znanja u svrhu postizanja visoke kvalitete nastave kako bi ostali škola broj 1 u Splitu.


Svemir Tamari-Tutnjević

Zovem se Svemir Tamari-Tutnjević, rođen sam 1990. godine. Osnovnu i srednju školu završio sam u Dubrovniku gdje sam i rođen, a Sveučilišni studij turizma i hotelijerstva na Ekonomskom fakultetu u Splitu upisao sam 2009. godine, gdje sam diplomirao 2014. Po majci Japanac a po ocu Hrvat, od rođenja se služim s oba jezika. Japanski, kao materinji jezik, počeo sam predavati 2010. godineu Centru za strane jezike. U tome poslu nema mi većeg zadovoljstva i ponosa nego vidjeti učenike kako napreduju i savladavaju gradivo, što me dodatno motivira za trud i predanost nastavi!


Tea Milovac

Studij pedagogije i ruskog jezika i književnosti završila sam 2015. godine na Sveučilištu u Zadru. Tijekom studija sudjelovala sam na brojnim studijskim projektima koji su promicali ruski jezik, kulturu i književnost. Od završetka studija održavala sam tečajeve ruskog jezika i hrvatskog jezika za strance u školama stranih jezika i udrugama. Svoj rad temeljim na ugodnoj atmosferi u kojoj svaki pojedinac ima priliku dostići svoj najviši potencijal u učenju jezika i osobnom razvoju. Smatram da znanje stranih jezika doprinosi osobnim kompetencijama osobe, otvara brojne poslovne i privatne prilike te je komunikacija na stranom jeziku imperativ današnjeg modernog društva. Ruski jezik je slavenski jezik s najvećim brojem izvornih govornika, a osim u Rusiji govori se i u Ukrajini, Latviji, Litvi, Estoniji, Kazahstanu... Kao slavenski jezik, ruski ima brojne poveznice s hrvatskim jezikom što omogućava lakše usvajanje gradiva. U našim okvirima ruski jezik govori mali broj govornika te poznavanje tog „egzotičnog“ jezika omogućava veću konkurentnost na tržištu rada. Pridružite nam se u učenju jezika na kojem su pisali jedni od najvećih autora svjetske književnosti.


Iva Galić

Rođena sam 1992. godine u Munchenu. Talijanski jezik i književnost i filozofiju diplomirala sam 2015. godine na Filozofskom fakultetu u Splitu. Tijekom studija boravila sam u Italiji kako bih usavršila jezik i bolje upoznala njihovu kulturu i običaje. Rad s djecom me iznimno veseli, a svoja prva iskustva u nastavi stječem u osnovnoj školi Manuš. Također, više godina sam volontirala radeći s djecom i mladima, a osjetljiva na djecu i osobe s teškoćama upisujem tečaj hrvatskog znakovnog jezika. Novi izazov u profesionalnom radu predstavlja mi i rad s odraslima koji me istovremeno veseli i motivira na daljnje usavršavanje.


Kristina Zec

Zovem se Kristina Zec. Rođena sam i živim u Splitu gdje sam nakon osnovne škole „Dobri“ završila Opću gimnaziju „Vladimir Nazor“. Školovanje sam nastavila na Ekonomskom fakultetu pri kojem sam stekla titulu magistre ekonomije, smjera menadžment. Centru znanja pridružujem se kao dio administrativnog tima. U slobodno vrijeme zadovoljstvo pronalazim u dobroj knjizi, filmu i društvu. Pristupačne naravi i vedra duha uvijek sam na raspolaganju za sva vaša pitanja!


© 2016 Centar znanja stranih jezika. Sva prava pridržana. Developed by: Fer Projekt